Vlada RH se očitovala Ustavnome sudu o obveznom testiranju zdravstvenih zaposlenika

Photo:Marin Tironi/PIXSELL

Vlada RH se na zatvorenom dijelu sjednice očitovala Ustavnome sudu na prijedlog za pokretanje ocjene suglasnosti s Ustavom RH i zakonom Odluke o uvođenju obveznog testiranja svih zdravstvenih zaposlenika na koronavirus, priopćeno je iz Vlade.

“Ustavnome sudu Vlada se očitovala na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2. Cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluke Ustavnoga suda”, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Vlada je odgovorila Ustavnom sudu RH i na zahtjev za dostavu dokumentacije u vezi s prijedlogom za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH Zakona o održivom gospodarenju otpadom i prijedlogom za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom Odluke o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta.

Na sjednici Vlada je također usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.



Donesen je i niz kadrovskih imenovanja.

Komentari