VLADA REAGIRALA I SPRIJEČILA EKSPLOZIJU CIJENA! Prognoza za utorak je bila strašna: Plenković i ministri kupili još malo vremena

Foto: Damir Krajač/Cropix

U ponedjeljak je održana telefonska sjednica Vlade zbog toga što je od utorka trebala prestati važiti odredba o reguliranju cijena goriva, prenosi Dnevno.

Prema nekim najavama, gorivo je od utorka trebalo otići debelo preko 16 kuna. Vlada je morala reagirati. Opet su zamrznuli cijene na tjedan dana.

Što će biti nakon toga, ne zna se.

“Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana. U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone.



Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana”, stoji u priopćenju Vlade.

Prije nego što je Vlada donijela odluku, najavljivalo se kako bi eurosuper 95 od utorka poskupio na oko 16 kuna, a eurodizel na više od 16 i pol kuna.

 

Komentari