Vlada na zatvorenom dijelu sjednice s još jedne fotelje razriješila nedavno uhićenog državnog tajnika

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vlada RH u srijedu je na zatvorenome dijelu sjednice, razriješila dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Javne ustanove “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar”, Stjepana Sučića, Vladu Prskala i Kristinu Bilić. 

Novim članovima imenovani su Vladimir Bergman, Vesna Šerepac i Davor Huška, kao predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Podsjetimo, biši državni tajnik Stjepan Sučić nedavno je podnio neopozivu ostavku u Ministarstvu branitelja. Naime Sučić je na to bio prisiljen kada je ni pola sata od početka stupanja na snagu novih mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj Sučić s još jednom osobom zatečen u lokalu Vukovarski Pub u konzumiranju pića,  a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.’

Naime, kako navodi policija, ‘prilikom legitimiranja jedne muške osobe (61-godišnjaka) koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba (40-godišnjak) je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir.’



Pri tome su, prema nama dostupnim informacijama bili neugodni prema policajcima, pozivajući se navodno i na ministra branitelja Tomu Medveda. 

Sad je izgleda Sučić izgubio i posljednju fotelju.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je takvo što nedopustivo i neobranjivo te da svi iz toga događaja trebamo izvući određene pouke.

“Stvar je higijene cijeloga društva i do te higijene moramo držati da se ta gangrena i trulež ne proširi. S razine dužnosnika i odgovornih osoba ovakvom ponašanju nema mjesta jer se stvara kriva slika bahatosti, arogancije i nepoštivanja države”, rekao je Penava.

Komentari