VLADA NA FACEBOOK-U OBJAVILA PONUDU UČITELJIMA Pogledajte reakcije

Na svojoj je Facebook stranici Plenkovićeva vlada objavila ponudu učiteljima.

“Sastavni dio naše ponude je promjena postojeće Uredbe o složenosti poslova te cjelovita izmjena koeficijenata kako bi se ispravile nepravde i nelogičnosti koje sada postoje.

U međuvremenu, nudimo rast plaća u obrazovanju za 10,4% u četiri faze:

+3% za prosinac 2019. posebnim dodatkom
+2% za siječanj 2020. povećanjem osnovice
+3% za lipanj 2020. (2% povećanjem osnovice te 1% posebnim dodatkom)
+2% za listopad 2020. povećanjem osnovice



S ovom ponudom plaće će učiteljima i profesorima između 2017. i 2020. rasti ukupno za 23,1%.

Osim toga dogovoreno je da će, ne bude li do 31. prosinca 2020. izmijenjena Uredba o koeficijentima složenosti poslova, zaposleni u sustavu obrazovanja dobiti dodatnih 1% dodatka na plaću.

Ovom cjelovitom ponudom idemo u rješavanje srži problema, dakle koeficijenata, a istovremeno dižemo plaće zaposlenima u obrazovanju i prije samih izmjena”, naveli su u objavi na Facebooku uz koju su objavili i graf.

VLADA GRAF ŠTRAJKIzvor: Vlada RH (Facebook)

Uslijedili su brojni negativni komentari

“Uzmite si 10,4 % a nama dajte 6,11%. Po vašoj računici, vi opet dobivate. Dogovoreno?”

“Na ovaj nacin ce drzava potrositi vise novaca nego da prosvjeti povisi koeficjent na 1.4.a glavno da nema love…eh..il su losi matematicari ili namjerno ignoriraju prosvjetu..jednostavno se usporedi i zbroji 10,4% na osnovicu i to zbrojimo sa placom dok je koef.1.325. I ta racunica iznosi vise nego da se povisi koeficjent na 1.4”

“Manipulirate postotcima. Traže koeficijent, ništa drugo ne dolazi u obzir i do sada ste to već trebali shvatiti. Ako je ovih 10,40% više od onoga što su tražili, a tražili su povećanje koeficijenta 6,11%, zašto im onda ne želite dati ono što traže? U čemu je problem? ”

“Objasnite ZAŠTO ne pristajete povećati koeficijent za 6,11%? Tvrdili ste da je to isto kao povećanje osnovice. Onda vam ne bi trebao biti problem povećati koeficijent.”

” A od cega to NUDITE? Jeste li zaradili taj novac koji nudite???”

“Rješavanje srži problema bilo bi da odmah izmijenite uredbu o koeficijentima. Na ovo možemo reći samo NE!”

“Promjenom vlade dodatci nestaju, a koeficijenti ne… a i kad se odlazi u mirovinu, dodatci ne postoje, samo koeficijent!”

“Poštovani premijer spominje da je važan ” sadržaj” a ne ” forma” . Opetovano ne shvaća da su upravo koeficinenti sadržaj, a dodaci da su forma !”

Komentari