‘Vlada je ovim potezima pokazala ogromnu dozu neodgovornosti, nekompetencije i opasnog populizma’

Damjan Tadic / CROPIX

Otvaranje crkvi prije škola i drugih javnih mjesta te zabrana rada nedjeljom početak su predizborne kampanje i srozavaju ugleda Nacionalnog stožera civilne zaštite, poručeno je u subotu iz stranke Pametno.

Vlada je ovim potezima pokazala ogromnu dozu neodgovornosti, nekompetencije i opasnog populizma, poručio je u priopćenju član Predsjedništva te stranke Ivica Puljak.

Navodi kako je prepuštanje odluke o povratku djece u školu roditeljima katastrofalno i potpuno neprihvatljivo, ocijenivši da je to “jeftin i neodgovoran pokušaj prebacivanja odgovornosti na roditelje”, a da će žrtve će opet ispasti djeca i učitelji.

Poručio je i da Vlada, prema čijoj bi se odluci u školske klupe 11. svibnja trebali vratiti učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, treba osigurati uvjete za održavanje nastave za sve učenike ili nastave uopće ne treba biti.



Stožer civilne zaštite Vlada pretvorila u predizborni stožer

Mišljenja je da je otvaranje crkvi prije škola i ostalih javnih mjesta apsolutno neodgovorno, a pokazuje da je Vladu briga isključivo za svoje uske trgovačke interese.

“Uz to je uvedena zabrana rada nedjeljom, što je tipična politička odluka u svrhu predizborne kampanje HDZ-a”, smatra Puljak.

Napomenuo je kako su građani na početku krize imali povjerenja u Stožer civilne zaštite, ali da ga je sada Vlada pretvorila u svoj predizborni stožer.

“Tako je (Vlada) ponovno pokazala da je zanima samo kako će se održati na vlasti, dok joj građani predstavljaju isključivo alat za postizanje uskih, sebičnih interesa. Mi se samo nadamo da će to građani prepoznati i da će im uskratiti povjerenje i tako dati prostora novim snagama, za izgradnju jedne nove Hrvatske”, zaključio je Puljak.

Komentari