Visoki dužnosnici izrazili sućut obiteljima poginulog i nestalog pilota

Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Premijer Andrej Plenković, predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te ministar obrane Damir Krstičević izrazili su u ponedjeljak sućut obitelji pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), poginuloga u padu vojnog helikoptera Kiowa Warrior u Zlarinskom kanalu.

“U ime Vlade i svoje osobno, izražavam najdublju sućut obitelji poginulog pilota. U tijeku je intenzivna potraga za drugim pilotom. Naše su misli s njihovim obiteljima. Ministar Krstičević oformio je stručno povjerenstvo koje će utvrditi okolnosti ove tragične nesreće”, napisao je Plenković na Twitteru.

“Izražavam svoju duboku i najiskreniju sućut obitelji poginulog pilota. Iako znam da ne postoje riječi koje bi ublažile vašu bol, znajte da sam u mislima i molitvi uza vas”, poručila je Grabar-Kitarović na Twitteru.

Goran Mehkek / CROPIX

“S velikom sam tugom primio vijest o gubitku Vašeg sina i supruga, bojnika Marina Klarina. U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, upućujem Vam uime Hrvatskoga sabora i osobno izraze duboke sućuti. Tijekom svoje karijere, bojnik Klarin obnašao je niz odgovornih dužnosti, uz veliki profesionalizam, izvrsnost i odgovornost za što je višestruko nagrađivan i ocjenjivan najboljim ocjenama. Njegovo ime ostat će trajno zapisano u povijesti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, na njegovu čast, čast Vaše obitelji, ali i svih pripadnika Hrvatske vojske. Moje misli i molitve su s Vama u ovom tužnom trenutku”, stoji u sućuti Gordana Jandrokovića.

Jure Miskovic / CROPIX

“U ime Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i svoje osobno ime primite najdublju iskrenu sućut zbog gubitka vašeg Marina. Duboko smo potreseni ovim nemilim događajem i u ovim trenucima ne postoje riječi koje bi mogle ublažiti vašu tugu i bol, stoji u sućuti ministra Krstičevića koji je danas posjetio obitelj preminulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

“Marin je svojim radom i djelovanjem ostavio dubok trag u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, bio je sjajan pilot koji je ponosno predstavljao HRZ i Hrvatsku vojsku. Odabrao je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za svoju drugu obitelj, odabrao je bezrezervno služiti svojoj domovini te hrabro prihvatio sve ono što vojnički poziv sa sobom i nosi: ponos, čast, odricanje i nesebičnu žrtvu. Nikada ga nećemo zaboraviti! Ublažiti Vašu bol je nemoguće, no znajte da smo u ovim teškim trenucima uz Vas. Neka mu je laka hrvatska zemlja, a hrvatsko nebo zauvijek će ga pamtiti”, stoji u sućuti ministra obrane.

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), član posade vojnog helikoptera Kiowa Warrior, poginuo je u padu helikoptera u more danas oko 11 sati, u Zlarinskom kanalu kod mjesta Zablaće. Za drugim članom se traga, izvijestio je MORH.

FOTO Potraga za drugim pilotom, MORH objavio identitet obojice pilota

Komentari