VIROVITIČKA POLICIJA MOLI GRAĐANE ZA POMOĆ ‘Ne znamo kako su se zarazile oboljele osobe’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nakon što je u srijedu potvrđen i drugi slučaj zaraze koronavirusom u Virovitičko-podravskoj županiji, iz tamošnje policijske uprave najavljuju i dodatnu kontrolu kretanja unutar županije, a građane mole za pomoć u utvrđivanju kontakata zaraženih.

“Razlog tomu su prve zaražene osobe za koje ne znamo kako su se zarazile i prvi slučaj krivotvorenja propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta“, rekao je voditelj službe policije PU virovitičko-podravske Mario Župan.

Zamolio je građane na suradnju i pozvao ih da obavijeste zdravstvene djelatnike iznaju li za kontakte zaraženog bračnog para, kako bi ih se izoliralo i eventualno testiralo na virus.

“Napomenuo bih da iznošenje neistina i prešućivanje činjenica može uzrokovati nekontrolirano širenje virusa”, poručio je Župan.



Policija je u utorak kod Pitomače na blokadnom punktu zaustavila teretnjak koji je vozio 47-godišnjak, a za kojega je provjerom utvrđeno da je za svoga suvozača i zaposlenika krivotvorio propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta ili boravišta.

Župan stoga od četvrtka najavljuje pojačane policijske kontrole na cestama.

“Do sada smo kontrole vršili samo na blokadnim punktovima prilikom ulaska u Virovitičko-podravsku županiju. U prosjeku dnevno smo tako prekontrolirali oko tri tisuće osoba“, rekao je.

Naveo je i da je jedan policajac u samoizolaciji.

Komentari