Vijeće za obranu dalo potporu Vladi za dovršetak odabira borbenog aviona

Foto: Ured predsjednika

Vijeće za obranu održalo je u četvrtak svoju 14. sjednicu koju su, sukladno Zakonu o obrani, zajednički sazvali Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković i na kojoj je razmotreno pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

“Na sjednici je Vijeće za obranu razmotrilo zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona. Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća za obranu: Predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar financija, ministar obrane, ministar vanjskih i europskih poslova, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost”, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

“Sve ćete znati, bitan segment je i financijski, ali bit će objavljeno na vrijeme”, rekao je ministar financija Zdravko Marić.


Ministar obrane Mario Banožić izjavio je da je sastanak bio konstruktivan. Nije želio otkriti odluku za koju zemlju se Hrvatska odlučila, ali kaže da nikada nije osjetio pritisak veleposlanika u vezi odabira. Očekuje da ćemo do Dana oružanih snaga 28. svibnja imati konačnu odluku oko nabavke borbenih aviona.

Komentari