Vijeće za elektroničke medije odbilo produžiti koncesiju Radiju 101

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Valovi Radija 101 bi mogli utihnuti nakon što je Vijeće za elektroničke medije utvrdilo kako njihova ponuda za produžavanje koncesije nije valjana.

Vijeće za elektroničke medije – VEM poništilo je obavijest o namjeri davanja radijske koncesije za Zagreb i Zagrebačku županiju Radiju 101 d.o.o. jer ponuda za produženje iste nije bila valjana.

“Vijeće je utvrdilo da je ponuda ponuditelja Top Radio d.o.o. valjana i udovoljava formalnim uvjetima, dok ponuda ponuditelja trgovačkog društva Radio 101 d.o.o. ne udovoljava formalnim uvjetima”, navedeno je obavijesti VEM-a.

Vijeće tvrdi kako u zaprimljenoj dokumentaciji ponuditelj nije dostavio potvrdu nadležne porezne uprave da su podmirene sve obveze poreznog obveznika po svim osnovama.



Također je utvrđeno kako sukladno minimalnim financijskim uvjetima ponuditelj nije osigurao početna financijska sredstva za rad u visini potrebnih sredstava dovoljnih za podmirenje troškova tromjesečnog poslovanja. No, dodaje se i da je 13. svibnja VEM zaprimio dopis Top Radija da povlači svoju ponudu te predlaže da se o njoj ne odlučuje.

Koncesija traje do 31. svibnja

Thomas Alexander Thimme, vlasnik Radija 101. za Telegram je izjavio kako je njihova prijava bila potpuna i ne isključuje da bi cijela stvar mogla završiti na sudu. Također Thimme je pojasnio kako koncesiju imaju do 31. svibnja ove godine, što je zapravo svega desetak dana.

Thimme objašnjava kako imaju koncesiju do 31. svibnja ove godine, dakle još desetak dana. Napominje kako je njihova prijava bila jedina kada je Vijeće za elektronske medije donijelo odluku, 19. svibnja. Naime, Vijeće je ranije javilo da su primili dvije prijave, Radija 101 i Top Radija d.o.o., no ovi su svoju ponudu ipak povukli 13. svibnja.

“Ako nam Vijeće ne dopusti da emitiramo program dok ne dobijemo novu koncesiju, puno slušatelja u Hrvatskoj će ostati bez Radija 101. Mi smo glavni radio za odrasle koji je neovisan kada se radi o informacijama i vijestima”, kaže Thimme

Također između ostaloga Thimme je izjavio kako će ići na sud ako do 21. svibnja ne dobije nikakav odgovor Vijeća za elektroničke medije.

 

Komentari