Vidović Krišto: Ministar Marić, premijer Andrej Plenković i ostali moćnici, smatraju da je normalno stanje manipulirati hrvatske građane

Karolina Vidović Krišto/Jurica Galoic/PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto danas je dala intervju povodom afere oko boravka na jahti u koju je upao ministar financija Zdravko Marić. Vidović Krišto je vrlo kritički komentirala Marićev potez.

Vidović Krišto je za početak komentirala samog ministra Marića:“Afera s jahtom, u kojoj je Marić uhvaćen, nije prva afera Zdravka Marića, već je još jedan dokaz načina na koji vladaju Marić i ova Vlada, a to je otvoreno pogodovanje moćnicima i rigorozno postupanje prema običnim građanima.”

Vladajući u Hrvatskoj su užasni

Zatim se dotaknula cjelokupnog sistema: “Vladajuće strukture u Hrvatskoj krše zakone, prilagođavaju ih svojim potrebama ili jednostavno ignoriraju i time uzrokuju korupciju, siromaštvo i nepravdu koji dominiraju hrvatskim društvom.”

“Zajednički nazivnik za način upravljanja vladajućih struktura jest netransparentnost. Tako taj ministar Marić najprije kaže da neće reći čija je jahta, pa onda – da će razmisliti hoće li reći, da bi nakon nekoliko sati otkrio identitet svog navodnog prijatelja”, rekla je nezavisna zastupnica.“Taj je identitet potvrdio da je vladajuća struktura međusobno uvezana, da između Plenkovićevog HDZ-a i SDP-a i njihovih satelita nema razlike, a da su ideološka lamentiranja samo dimna zavjesa za nečasne rabote koje rade”.

Oni nas lažu i misle da je to normalno

“Smiješne i apsurdne su tvrdnje da ministar financija, koji je nadređen Poreznoj upravi i Uredu za sprječavanje pranja novca, ne može utjecati na poduzetnika. Upravo obitelj Pavičić ima poslove s poreznim oazama i to je upravo nadležnost Marićevog ministarstva. Njegove tvrdnje o nepostojanju mogućnosti pogodovanja uvreda su zdravog razuma.”

“Međutim, ministar Marić pripada strukturi ljudi za koje istina, uljuđenost ili poštivanje zakona ne igraju nikakvu ulogu. Ministar Marić, premijer Andrej Plenković i ostali moćnici, smatraju da je normalno stanje manipulirati hrvatske građane, primjenjivati zakone selektivno te se osobno bogatiti i omogućavati bogaćenje uskom broju odabranih, a da se građani s tim stanjem moraju pomiriti.

Po Plenkoviću i Mariću mi Hrvati smo građani drugog reda u EU. Ali poručujem im da gospoda taj film više ne će gledati”, naglašava zastupnica.

Komentari