Vidović Krišto: Današnja je Hrvatska bez dostojanstva. Ministar obrane se raduje što je Vučićev predstavnik u koloni sjećanja’

Foto: Domovinski pokret / Facebook

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto poslala je oštru poruku iz Vukovara. 

“Zamislite… netko vam upadne u kuću, koju spali i porazbija, usput ubije nekoliko članova obitelji, siluje vam sestru i majku, i njih ubije, te nakon nekoliko godina dođe, izrazi žaljenje što je to sve napravio, ali u istoj rečenici izrazi žaljenje što je njegov sudionik u paležu ozlijeđen, pa i njega žali, i naravno, ne plati vam nikakvu odštetu. Kako se osjeća normalan čovjek u takvoj situaciji?”, napisala je u objavi na svom Facebook profilu.

Dalje navodi kako korumpirani mediji slave počinitelja, kako je velikodušan, a normalni ljude plaču od tuge i boli. “Zamislite da dođu Nijemci u Poljsku i u izražavanju žaljenja što su učinili Poljacima komemoriraju vojnike koji su napadali varšavski geto”.

Poručila je da Hrvatsku treba izgrađivati na vrijednostima Vukovara, a te vrijednosti su hrabrost, dostojanstvo, žrtva i ljubav.



“Nažalost, današnja je Hrvatska Hrvatska bez dostojanstva, ministar obrane se raduje što je predstavnik ultranacionalističkog predsjednika Republike Srbije Vučića u koloni sjećanja.
To je ta nedostojna Hrvatska koja gmiže, Hrvatska koja je članica NATO-a i EU, ali sa sadašnjom Vladom vanjskopolitički patuljak, neprepoznatljiva, ima manje utjecaja u EU nego Moldavija koja nije ni članica, jer je predvode sivi birokrati, djeca crvene buržoazije”, ističe.

Naglasila je kako je Vukovar dokaz da ne smijemo izgubiti nadu, ali je i znamen koji nas poziva na borbu za uzvišene i ispravne ciljeve. “Zato se izborimo za Hrvatsku prava, pravednosti i ravnopravnosti”.

 

Komentari