VIDEO Zastupnik iz BiH brutalno o položaju Hrvata, spominjao medije i Vučićeve menadžere

screenshot

Saborski zastupnici raspravljaju o Godišnjem izvješću o provedbi Strategije Zakona o odnosima s Hrvatima izvan Hrvatske za 2019., a među šest programa potpore, posebno je važan onaj za Hrvate u BiH, a za koji je RH izdvojila 25,8 milijuna kuna, kroz 89 programa i projekata. 

O raspravu se uključio i saborski zastupnik Domovinskog pokreta i kandidat za i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije, Danijel Spajić inače porijeklom iz Žepča koji je progovorio o teškom stanju Hrvata u BiH te o medijskoj blokadi koja vlada u Hrvatskoj po tom pitanju.

Spajić je pitanje postavio predsjedniku kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepi Bartulici koji je iznosio stav te stranke o pložaju hrvatskog naroda u BIH u Saboru.

“Da li vi smatrate da mi kao država možemo pomoći Hrvatima iz BiH kad ne možemo pomoći sebi. U BiH nema više od 300 tisuća Hrvata, iz Hrvatske je iselio oko 400 tisuća Hrvata. Medije nam kupuju menadžeri Aleksandra Vučića i mi ne možemo ni stvarno informirati o pravom stanju hrvatskog naroda u BiH, a kamoli da mu pomognemo”, upitao je Spajić.



Komentari