VIDEO Veliko klizište zatrpalo cestu, potpuno je blokirana

Foto: Općina Jesenje

Na državnoj cesti 74 u Krapinsko-zagorskoj županiji kod kamenoloma Gorjak na području Opčine Jesenje prošli tjedan došlo je do aktiviranja klizišta. Velika količina zemljanog i kamenog materijala sa brda kliznula je preko ceste nosivši i počupano drveće. 

Prometnica je potpuno blokirana te još uvijek nije počišćena, kako navodi načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec za 24 sata.

“Dobili smo informacije od Hrvatskih cesta da će biti na terenu, ali do sad nemamo nikakve službene informacije. Nama ne daju da sami počistimo cestu. Stručnjaci su trebali biti na terenu i procijeniti situaciju, a potom treba ići sanacija klizišta, odnosno odrona. Na sreću u blizini nema nikakvih objekata, ali ne znamo što se događa ‘gore’, otkuda je odron krenuo”, objasnio je.

Foto: Općina Jesenje

Dodao je kako se zemlja odronula točno od mjesta na kojem je odlagališta otpada te ne znaju što se na odlagalištu sad događa. Tu ide otpad iz pola županije, odnosno iz tri grada i pet općina.



Kamenolom Gorjak radi već 40-ak godina. “Teško mi je sada reći je li se odron pokrenuo uslijed djelovanja podzemnih voda ili možda potresa jer smo i mi jako osjetili petrinjske potrese. Imamo prijavljene štete i to na crkvi te osnovnoj školi u našem mjestu te na pet obiteljskih kuća”, navodi.

Komentari