VIDEO Stipo Mlinarić Ćipe: Trebamo li plaćati ovakve civile?

Stipo Mlinarić Ćipe Foto: Domovinski pokret

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, preživjeli svjedok srbijanskih ratnih logora i jedan od najžešćih kritičara kontroverznog Zakona o civilnim žrtvama, objavio je snimku spornih aktivnosti civila iz devedesetih.

Snimku je objavio Stipo Mlinarić Ćipe na Facebooku uz poruku “Trebamo li plaćati ovakve civile?”.

Na snimci se vide žene koje kuhaju i nose kolače pripadnicima JNA i to kako tvrdi Ćipe na dan kada je JNA zajedno sa raznim paravojnim postrojbama na Veleprometu ubila više od 700 ljudi.



“Na ovakve civile sam ja zadnjih mjeseci upozoravao u Saboru. Ove žene i njima slične mogu proći kao civilne žrtve rata kroz istoimeni zakon. To je najveća opasnost! Da li su ove žena civilne žrtve rata?

Ne, ove žene nikako ne mogu biti civilne žrtve rata. Ovo je direktno pomaganje agresorskoj vojsci. Istoj onoj vojsci koja je toga dana na Veleprometu ubila više od 700 ljudi i 262 ranjenika na Ovčari.

Evo nažalost kroz Zakon o civilnim žrtvama rata ovakve žene i njima slične će dobivati naknadu u visini oko 3400 kuna. Za takve novce pošteni hrvatski građani rade i po 12 sati dnevno na raznim poslovima”, napisao je.

Komentari