VIDEO Snijeg u Gorskom kotaru stvorio blagdansku idilu, zabijelili se Zavižan i Dinara

ilustracija/pixabay

Visoke temperature i kiša koji su obilježili Badnjak promijenile su se na dan Božića. Prelaskom hladne fronte preko našeg područja stigao je i hladniji zrak.

Za Božić nas očekuje pretežno oblačno, vjetrovito, mjestimice uz obilniju oborinu. Nakon kišovitog jutra, uz pad temperature, kiša je sredinom dana prešla u susnježicu i snijeg, najprije u Gorskom kotaru, ponegdje u središnjim predjelima te u Lici, a na sjevernom Jadranu će biti snijega nošenog burom, piše DHMZ.

Na HAK-ovim kamerama snježni pokrivač vidi se na cestama u Ravnoj Gori, Zalesini, Vršleku i Dedinu. Snijeg je pao na Zavižanu, ali i na Dinari, što su zabilježile kamere na planinarskom skloništu Pume.



U Gorskom kotaru snijeg počeo padati oko 15 sati. ”Stvorio je pravu božićnu idilu, onakvu kakvu zamišljamo u Gorskom kotaru. Pada gust snijeg koji se vrlo brzo hvata za pod i stabla”, javio je.

”Ako ovako nastavi i ostvari se prognoza, trebalo bi tijekom večeri i sutrašnjeg jutra pasti 15 do 20 centimetara. Bit će to, nakon dugo godina, idiličan bijeli Božić u Gorskom kotaru”, izvijestio je Balen. Ralice su već izašle na ulice, a očekuje se da bi problema u prometu moglo biti više u subotu tijekom jutra.

Snijeg/Marko Dimic/PIXSELL

Na cestama nema puno prometa, već samo onih koji baš moraju nekamo ići. Zato nema puno posla niti za policiju koja na punktovima u Kikovici provjerava imaju li građani propsunice za putovanje u druge županije.

Za Velebitski kanal upaljen je crveni alarm zbog mjestimice jakog južnog i jugozapadnog vjetra, sredinom dana u okretanju na jaku do olujnu buru. Najjači udari vjetra bit će 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Komentari