VIDEO Smjena straže Kravat pukovnije na Trgu sv. Marka posvećena predsjedanju EU

I prva smjena straže Kravat pukovnije u 2020. posvećena je povijesnom trenutku za Hrvatsku, početku predsjedanja Vijećem EU-a, a vojnici i konjanici vojno-povijesne postrojbe Kravat pukovnije izveli su danas  tradicionalnu novogodišnju smjenu straže na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

“Tradicionalno, ali i jedinstveno. Uz to što je Zagreb metropola kravate, sada smo i prijestolnica kravate pa utoliko je novo”, rekao je Marijan Bušić, ravnatelj ustanove Academia Cravatica.

Ono što je posebno važno i što nas jako veseli s turističke strane, jest da će ovo biti prilika da se Zagreb ponovno pokaže kao centar događanja i da će zapravo ovih šest mjeseci svjetla biti uperena na glavni grad Hrvatske, Zagreb. Tako ćemo imati priliku pokazati ono najljepše od Zagreba, što uistinu Zagreb i zaslužuje, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Bila je čast nazočiti smjeni straže Kravat pukovnije na Trgu Sv. Marka na početku predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU-a, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.



“Grad Zagreb je spreman sto posto; mi ćemo imati 9. ili 10. siječnja početak dolaska stranih delegacija u Zagreb. A 3. lipnja mogu najaviti da ćemo biti domaćini boravku 27 gradonačelnika glavnih gradova zemalja EU-a. To će biti dodatna odgovornost i za gradonačelnika i grad Zagreb”, dodao je Bandić.

Komentari