VIDEO/SJEDNICA VLADE Plenković zahvalio Sinčiću na lubenicama, od Božinovića zatražio plan sigurnosti pred ulazom i hvalio Beroševu maskicu

Twitter

Premijer Andrej Plenković ironično je zahvalio Ivanu Viliboru Sinčiću koji je izveo performans pred Vladom i istresao lubenice kako bi upozorio na neravnopravan položaj hrvatskih poljoprivrednika. Nazvao ih je poljoprivrednim ekspertima. Zatražio je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da napravi plan sigurnosti pred Vladom. ”Ovo su lubenice, ali moglo je biti i nešto drugo”, poručio je premijer.

Predsjednik Vlade izrazio je nadu da će školska godina proći dobro. ”Nemojte se rukovati, ja sam se neki dan rukovao jer mi je dosadilo odbijati rukovanje s predsjednikom Republike”, rekao je.

Naglasio je da su prihvatili veliki broj amandmana na Zakon o obnovi, a očekuje da se sutra sa što većom potporom donese Zakon i počne obnova Grada Zagreba.

Ministar zdravstva Vili Beroš predstavlja Informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Republici Hrvatskoj. Premijer Plenković pohvalio je izgled njegove maske.



Beroš je zamolio roditelje da vode računa o higijeni zaštitnih maski djece. Šef Nacionalnog stožera Božinović rekao je da su inspekcije prošli tjedan provele više od 32 tisuće nadzora, a izdano je 1400 upozorenja.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izvijestio je da su napravili aplikaciju putem koje svakodnevno dobivaju informacije iz škola. ”Imamo 72 oboljela učenika, učitelja i nastavnika 74,  a nenastavnog osoblja 14”, rekao je.

 

Komentari