VIDEO Pokrenuta peticija za zabranu Cocktine reklame zbog ‘intimnog zagrljaja’ dviju žena

Screenshot

Pokrenuta je peticija za zabranu reklame bezalkoholnog pića Cockta u kojoj se pojavljuju dvije žene u “intimnom zagrljaju”.

Riječ je o spotu koji je dio nove marketinške kompanije tog brenda pod sloganima “Tvoja Cockta, tvoja stvar” te o jumbo plakatima koji su postavljeni na ulicama.

U spotu koji traje 31 sekundu glavnu ulogu ima pjevačica Ida Prester, a u jednom se dijelu spota pojavljuju dvije žene uz poruku “Tvoja ljubav”. One se u jednoj od scena i zagrle.

Na jumbo plakatima su dvije djevojke uz poruku “Živi za svoju stvar”.



To je za neke bilo previše pa je tako stranica CitizenGO pokrenula peticiju za zabranu spota.

“Uklonite LGBITQ reklamu za Cocktu s naših ekrana i ulica!”

Ovu kampanju protiv reklame za brend bezalkoholnih pića nazvali su “Uklonite LGBITQ reklamu za Cocktu s naših ekrana i ulica!”.

U obrazloženju peticije naveli su da je “spot erotiziran, slavi nasilje (prikazujući djevojku koja udara mladića koji kleči u predio bubrega) i promiče homoseksualni životni stil.

“Cockta ovom reklamom provocira i namjerno šokira u svrhu pobuđivanja kontroverze izlažući djecu i maloljetnike LGBITQ propagandi i sadržajima koji nisu u skladu s dobi i zrelošću djece te moralom i uvjerenjima roditelja. Osim toga, nitko od nas ne mora biti izložen erotskim sadržajima i LGBITIQ propagandi u reklamama za bezalkoholna pića!” navodi se još u objašnjenju peticije, piše Index.

U tekstu peticije kojom se traži zabrana spota još piše kako se “plakati ‘Tvoja ljubav, tvoja stvar’ mogu vidjeti po cijelom gradu Zagrebu, a reklama se prikazuje bez vremenskog ograničenja uključujući i vrijeme od 7-20. U tom vremenu program prate najmlađi, osobito sada kad se nastavničke aktivnosti odvijaju preko TV-a”.

Komentari