VIDEO Plenković na sjednici Vlade pohvalio ministre: Pozitivni su dojmovi našeg predsjedanja

Na dnevnom redu sjednice Vlade su nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (EU), nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama (EU), nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića , prijedlog zaključka o određivanju prvog hrvatskog 5G grada i drugi prijedlozi.

Premijer je u svojoj uvodnoj riječi prvo rekao kako je obilježena akcija Maslenica.

“To je jedna od ključnih bitaka u Domovinskom ratu, obilježena je na dostojanstven način, kao Vlada zahvaljujemo još jednom svima onima koji su sudjelovali u njoj”, rekao je premijer Plenković.

Premijer je zahvalio i svojim ministrima te otkrio kako je ovo bio diplomatski intenzivan tjedan.



“Želim zahvaliti ministrici Vučković na sjajno organiziranom nastupu naših poljoprivrednika na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrednih proizvoda u Berlinu. Zahvaljujem i ministru Tolušiću na inicijativi. Hrvatska se sjajno predstavila, predstavili smo brojne proizvode, ali i niz inicijativa u našem predsjedanju.

Odnose s Njemačkom smo još jednom dobro potvrdili, sastancima s kanceralrkom Merkel i nizom ministara. Bio je i sastanak Odbora za vanjske poslove Europske unije, bila je to kvalitetna rasprava, predstavili smo također naše prioritete.

Nakon toga bio je i skup europskih biskupskih crkava, bili su tu europski biskupi uz nadbiskupa Puljića i kardinala Bozanića. Vrlo smo zadovoljni s tim susretima”, istaknuo je premijer i dodao da je intenziviran dijalog i s Austrijom, ali je spomenuo i sudjelovanje na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Plenković je rekao kako se očekuje restruktuiranje Đure Đakovića.

“Osobito želim pohvaliti sve ministre koji su predstavljali hrvatske prioritete, dobio sam dobar ‘feedback’ u Davosu. Dobro smo krenuli u predsjedanje, a dojmovi koje dobijam iz Europskog parlamenta i od drugih europskih vlada su pozitivni i na tome vam čestitam”, zaključio je premijer, piše Direktno.

Komentari