(VIDEO) PENAVA OŠTRO O PLENKOVIĆU: Ubija u pojam slušati izjave i nesnalaženje premijera i njegovih ljudi

Vlado Kos/ CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je u četvrtak kako “ubija u pojam” slušati izjave i nesnalaženje premijera i njegovih ljudi u aktualnoj kriznoj situaciji, istaknuvši potrebu “velikog reseta” države i društva, jer politika vodi Hrvatsku i njen narod u propast i prijeti njihovim nestankom.

“Ubija u pojam slušati izjave i nesnalaženje premijera (Andreja) Plenkovića i njegovih ljudi”, poručio je Penava s konferencije za novinare na kojoj se osvrnuo na aktualna zbivanja.

Istaknuo je da premijer ne želi davati izjave o aferi u HNB-u “jer je problem sofisticiran, narod ga ne razumije”, naglasivši kako u HNB-u nitko od spremačice, pa do guvernera nemaju što trgovati informacijama prema trećim osobama, a kamoli vrijednosnim papirima za svoj račun, javlja Direktno.hr.

“Rješenje je vrlo jednostavno, ostavke na sve strane bez obzira koliko su utemeljene na zakonu i na moguće sudske presude po pitanju radnih odnosa, jer jedino tako šaljemo poruku da se to u hrvatskom društvu ne tolerira. Ova Vlada i premijer Plenković to nikada neće napraviti, kao što nisu ni prethodne”, rekao je.



Vladajući davali potporu velikosrpskim projektima
“Eto, nakon male stanke od afera vladajuća koalicija je išla u pohode i davala potporu velikosrpskim projektima, a sada imamo i najnoviju aferu vezanu uz Hrvatsku narodnu banku”, kazao je Penava.

Vezano uz posjet predsjednika Srpskog narodnog vijeća i člana vladajuće koalicije Milorada Pupovca (SDSS) obilježavanju “neustavnog dana Republike Srpske” u Banjoj Luci, ocijenio je kako je politika Vlade da pod krinkom zaštite manjinskih prava podržava tu velikosrpsku politiku.

“Ovdje se radi o celofanu u brizi za nacionalne manjine, a nema se hrabrosti i stava reći, a što je prema Ustavu i zakonu dužno, prema velikosrpskoj ideologiji. Nisu problem Pupovac i SDSS, nego Hrvati domoljubi koji provode tu politiku”, rekao je Penava.

Vezano za najavljeno poskupljenje energenata naveo je kako za to Vladu nije previše briga, iako situacija nije crno-bijela i na neke stvari se ne može utjecati, no postoje mehanizmi za ublažavanje cjenovnog udara, napominjući da su cijene pogonskog goriva među najvišima u odnosu na 30-ak europskih zemalja.

“Vlada je, privremeno zamrznuvši cijene, prešutila bitnu stvar da kada bi se nafta nabavljala, prerađivala i distribuirala besplatno, litra bi se plaćala sedam kuna koje izravno idu u državni proračun i zato nismo konkurentni. Situacija je apsurdna jer se na tri vrste trošarina u cijeni litre goriva (za ceste, autoceste i željeznicu) još obračunava PDV od 25 posto”, naglasio je Penava.

Upozorio je i na nepostojanje kvalitetnih regionalnih politika, osobito poljoprivredne, da se oslanjamo na EU suprotno suverenim politikama, pa se zapitao zašto smo slabi i izloženi kada nam se dogode krize.

Ne radimo i ne proizvodimo gotovo ništa
“Pa upravo zato što ne radimo i ne proizvodimo gotovo ništa i to je, nažalost, politika kontinuiteta ne samo ove vlade nego i prethodnih 25 godina i posljedice dolaze na naplatu i nema dileme bit će sve gore. Nemojte se nadati ničem boljem, jer nemamo, ljudi, znanja, a nitko drugi nas neće doći spasiti, poručio je Penava.

Vezano uz obljetnicu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kazao je kako treba biti zahvalan što su njome sačuvani mnogi životi zbog izostanka vojne akcije, dodavši da je sve dobro išlo do 2000-tih godina, do smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška “kada kola kreću nizbrdo”.

“Nakon toga ostajemo bez stava i kao posljedicu imamo odvojene škole, kod djece se razvija različiti odnos prema RH, vodeći hrvatski političari nemaju dovoljno vizije i stava ili ih naprosto nije briga za Hrvatsku”, ocijenio je.

 

Komentari