VIDEO Osnovana još jedna podružnica Domovinskog pokreta; Škoro: ‘Odgovornom politikom možemo doprinositi boljitku naših građana’

Domovinski pokret osnovao je u subotu, 5. prosinca 2020., u Požegi podružnicu Požeško-slavonske županije. Za predsjednicu je izabrana profesorica dr. sc. Mirela Mezak Matijević, dopredsjednici su Slavko Mustapić, Ivan Kajinić, Vedrana Vondrak, Branko Polić, Drago Skeleđija i Mihael Gazilj, a za rizničara je izabran Zvonimir Jakovljević.

Osnivanju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina te saborski zastupnici Daniel Spajić i Davor Dretar.

Škoro je zahvalio svima koji su pomogli u dosadašnjem osnivanju 120 ogranaka i desetak županijskih podružnica.

”Uvjeren sam da ćemo ovdje osnovati podružnicu koja će igrati značajnu ulogu na nadolazećim lokalnim izborima. Živimo u teško vrijeme, mi smo odgovorni ljudi i siguran sam da ćemo već na tim izborima, kao što smo i na parlamentarnima, pokazati da smo bitan politički čimbenik, da se može odgovornom politikom doprinositi boljitku naših građana”, rekao je Škoro.

Mezak Matijević je istaknula kako je u Požeško-slavonskoj županiji dosad osnovano četiri ogranka, a osnivanje je započeto i u Požegi.

”Želim pohvaliti sve ljude u Domovinskom pokretu Požeško-slavonske županije, jer u ovo vrijeme za biti isturen i stati pred kamere kao ja i kolege treba zaista hrabrosti. Dajem im ovim putem usmenu medalju hrabrosti, pogotovo, usuđujem se reći, u Požeško-slavonskoj županiji koja se može smatrati prijestolnicom kriminala i korupcije”, poručila je Mezak Matijević.

Škoro o HDZ-ovoj najavi ustavnih promjena za referendum: Inicijativa je zakašnjela i malo ćosava

Škoro je komentirao i HDZ-ovu inicijativu ustavnih promjena, na način da se ne bi mogla postavljati referendumska pitanja koja se dotiču ljudskih prava.

”Inicijativa HDZ-a je pomalo zakašnjela, mi o tome govorimo već duže vrijeme. Nažalost, HDZ je pokazao što misli o referendumima, oni su dvije izuzetno kvalitetne referendumske inicijative odbili, odbio ih je jedan od njihovih članova kojeg su kasnije morali izbaciti zbog koruptivnih radnji iz užeg rukovodstva, a sada se, u drugom dijelu, u filmu HDZ uzvraća udarac vratio kao dužnosnik u svom rodnom mjestu i otoku”, rekao je Škoro.

Naglasio je kako je bitno definirati pitanja da bi promjene uopće bilo legitimne.

”Ako se govori o deset posto, na kojih se to deset odnosi, zasad broj birača nije nigdje bio precizno utvrđen. Naš je prijedlog bio da se to limitira određenim brojem, da se skupi određeni broj potpisa, 100 ili 200 tisuća potpisa. Drugo, nije dobro unaprijed ograničavati određene stvari, da se govori, posebice kad su u pitanju ljudska prava, o isključivosti. moramo to definirati i znati na što se to odnosi. Kad je u pitanju ova suvremena inicijativa HDZ- pozdravljamo da se potpise skuplja 30 dana, duže, ali se broji kraće. Nije dobro da oni koji imaju tu inicijativu kao građani kontra sebe imaju mogućnost da postoji anti-inicijativa koju može pokrenuti čak i Hrvatski sabor. Mislim da će tu ustavni suci i ustavno pravni stručnjaci imati mnogo za reći. Pozdravljam inicijativu, ali čini mi se da je ona, kao i sve ono što radi vladajuća koalicija, nažalost onako malo ćosava, rekli bi i u Slavoniji”, zaključio je Škoro.

Komentari