VIDEO Nevrijeme poharalo Dalmaciju. Orkanski udari juga dostizali su brzinu od 129 kilometara na sat

Obilna kiša i snažni vjetrovi sinoć su stvarali velike probleme diljem Dalmacije.

Jugo na Svetom Juri na Biokovu imao je orkanske udare do 129 km/h. Na Palagruži i Lastovu puhao je oštro s udarima do 118, odnosno 108 km/h, javlja Dalmacija danas.

U Splitu su u 23 sata zabilježeni udari oštrog vjetra od 101 km/h, a prosjek vjetra na DHMZ postaji na Marjanu dosegao je 19 m/s.



Član Crometeo tima objavio je video snimljen uz obalu od Rive do Bačvica.

 

Na splitskom području do 22 sata najviše je palo u Žrnovnici, 40 litara po kvadratnom metru, Split Spinut je primio 37, Strožanac 36 itd. U Žrnovnici se ponovno, baš kao i prije četiri dana, dogodila bujica koja je nosila zemlju i žalo na cestu kod skretanja za bivši kamenolom. Kod zadnjeg nevremena bujične vode su nanijele oko pola metra materijala na cestu, pa su morale intervenirati dežurne službe.

HAK: Kolnici mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremeno jakih pljuskova moguće je naići i na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Mogući su i odroni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali DC8 u mjestima Lađin Porat i Običaj u blizini Starigrada vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog velike količine vode ispod nadvožnjaka u Biogradu, prekinut je promet državnom cestom DC503.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije:Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar s polaskom iz luke Ist u 6 sati, Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka, trajektne linije: Stari Grad-Split (s polaskom iz Starog Grada u 5,30 sati, Ubli-Vela Luka-Split (otkazan polazak iz luke Ubli u 4,25 sati za Vela Luku, a u 5 sati trajekt će u izvanrednoj liniji isploviti iz Vela Luke za Split bez pristajanja u luku Hvar), Sumartin-Makarska (s polaskom iz Sumartina u 6:00 sati), Prapratno-Sobra te brodska linija Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik (sa polaskom iz luke Vodice u 4,45 sati).

Komentari