VIDEO Milanović dobio ‘mašklin’ i pošumljavao Sitno Gornje: ‘U mladosti sam sadio, prave velike sadnice imućnijim Zagrepčanima’

Milanović pošumljava Mosor u sklopu Boranke | foto: Veljko Martinović/Dalmatinski portal

Predsjednik  Zoran Milanović danas je pošumljavao Sitno Gornje na Mosoru, koje je opustošeno golemim požarom prije tri godine.

Na taj način predsjednik je dao potporu najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama, piše Dalmatinski portal.

Milanović se kratko obratio medijima uoči ‘zabijanja mašklina’. Pozdravio je akciju, nazvao ju je sjajnom.

 ‘U mladosti sam sadio, prave velike sadnice imućnijim Zagrepčanima’, kazao je među ostalim.

‘ Ovaj prostor prije 100 godina uopće nije bio pošumljen. Izgorio je, sada ćemo ga ponovno pošumiti’, kazao je Milanović.

Dan Špicer, glavni koordinator kampanje Boranka i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske zahvalio je predsjedniku što se pridružio 21. akciji Boranke, treću godinu za redom u kojoj je sudjelovalo 7 tisuća volontera.

‘Uvijek nas veseli koliko je volontera i organizacija sudjelovalo, potpori predsjednika i Vlade. Boranka spaja cijelu Hrvatsku i svaka pomoć i podrška je dobrodošla da se šume vrate tamo gdje su bile’, poručio je Špicer.

Komentari