(VIDEO) INCIDENTI ZASJENILI GOLIJADU NA RUJEVICI Osim na terenu, neugodno je bilo i u loži

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Dok smo na terenu gledali najbolju moguću reklamu za hrvatski nogomet i još jednu ovosezonsku golijadu u režiji Rijeke, iako ovaj put sa šokantnom završnicom za domaćina, za razliku od nogometaša, navijači se nisu baš proslavili, piše gol.hr.

Podsjetimo, u nedjelju su nogometaši Hajduka došli na dramatičan način do pobjede u 100. jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti, svladavši u odličnoj utakmici na Rujevici domaću Rijeku s 3:2 (1:0).

Prvi incident su napravili pripadnici Torcide bacivši bengalku među domaće navijače, a kasnije su huligani iz redova domaćih navijača bacili sjenu na Jadranski derbi.

Dvaput su zaštitari ”zaspali” na Rujevici i dvaput su fizički napadnute službene osobe gostujućeg sastava, prvo nogometaš Nikola Katić, a potom i fizioterapeut Dario Juričević.



U prvom je slučaju zaštitarski posao morao obaviti Marko Livaja, koji je uhvatio huligana koji je napao Katića, a nakon utakmice su stvar u svoje ruke morali uzeti Hajdukov šef sigurnosti Antonio Vuković te domaći nogometaši, koji su sami odvukli svojeg navijača.

Huligan koji je napao fizioterapeuta, a potom pokušao šakom udariti Vukovića završio je nokautiran na podu, a od daljnjih posljedica spasili su ga domaći igrači.

”Antonio Vuković je profesionalac koji je obavljao svoj posao, štitio igrače i stručni stožer kluba. S obzirom na to da zaštitarska služba angažirana od strane domaćina u dva navrata nije obavila svoj posao, kao što se može vidjeti na snimci, naš povjerenik je reagirao u samoobrani nakon što ga je navijač napao”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik splitskog kluba Božo Pavković.

”Osim spornih situacija na terenu, neugodnosti su doživjeli i naši predstavnici smješteni u loži, prema kojima su na kraju utakmice bacani predmeti te su zaliveni pićem, a što nije navedeno u službenom zapisniku”, dodao je Pavković.

Rijeku zbog svega očekuje teška kazna, vjerojatno će barem jednu utakmicu morati igrati pred praznim tribinama.

Komentari