(VIDEO) IMPRESIVNA ZAPLJENA Kod 61-godišnjaka pronađeni raketni bacači, topničke granate…

MUP

U petak, u krugu Policijske uprave sisačko-moslavačke održana je izvanredna konferencija za medije, na kojoj je voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec, prezentirao uspješne rezultate kriminalističkog istraživanja, provedenog nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Voditelj Igor Pasanec je nazočne predstavnike medija upoznao kako su temeljem naloga Županijskog suda u Sisku, pretraženi domovi i druge prostorije koje osumnjičeni koristi, a pretragama je pronađeno i oduzeto:

41 puška s užlijebljenom i glatkom cijevi vojnog i lovačkog porijekla, dvije vojne strojnice, dvije vojne automatske puške, devet pištolja, 5 zračnih pušaka, 92 komada raznih spremnika za vatrena oružja, 76 komada sastavnih vitalnih dijelova vatrenog oružja (zatvarači, mehanizmi za okidanje i sl.), 49 užlijebljenih i glatkih cijevi za puške vojnog i lovačkog porijekla, 21 rukohvat za vojne i lovačke puške, devet tromblonskih nastavaka, tri prigušivača za puške, 38 detonatorskih kapisli, 14 ručnih bombi, sedam topničkih granata, šest trotilskih metaka, 15 metara sporogorećeg štapina, dvije rasprskavajuće mine, po jedan ručni raketni bacač, vježbovni upaljač za protuoklopnu magnetnu minu, inicijalni detonatorski upaljač i upaljač za ručnu bombu te 12.597 komada raznog vojnog i lovačkog streljiva.



Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas Lisa, koja je sudjelovala u obavljenim pretragama, a upravo je Lisa zaslužna za dobar dio pronalaska oružja i eksploziva.

 

Mup podsjeća

Još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentari