(VIDEO) Hrvatski suverenisti i Generacija obnove o inicijativi Zaštitimo hrvatsku kunu

Hrvatski suverenisti i Generacija obnove održali su u srijedu ispred Hrvatskoga sabora konferenciju za medije u povodu priključenja Generacije obnove referendumskoj inicijativi Zaštitimo hrvatsku kunu.

Novinarima su se obratili supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, predsjednik Generacije obnove Frano Čirko i predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Hrvatski suverenisti smatraju da uvođenje eura znači gubljenje dijela hrvatskog suvereniteta i da o tako važnoj temi treba odlučivati samo narod, a ne pojedinci u uredima. Inicijativi za raspisivanje referenduma priključila se stranka mladih Generacija obnove, koja uvođenje eura naziva izdajom budućih generacija.

“Smatram da je vrlo riskantno i politički neodgovorno i kratkovidno ulaziti u područje s jednakom valutom, jednakom monetarnom politikom i jednakom tečajnom politikom, a istovremeno u područje s potpuno nejednakim gospodarskim uvjetima, ali i različitim i vrlo često – suprotstavljenim gospodarskim interesima”, rekao je Čirko.



Komentari