VIDEO Hrvat u Italiji pao sa 333 kg kokaina

U tajnoj akciji talijanske policije jedan je Hrvat ‘pao’ s 333 kilograma kokaina, navodeći da je vrijednost droge prokrijumčarene u Italiju iz Brazila iznosila čak 100 milijuna eura.

Čak 333 kilograma kokaina skrivenog u izrezanim udubljenjima granitnih ploča i vrijednog oko 100 milijuna eura, stiglo je prije tjedan dana iz Brazila u talijansku luku La Spezia, navodi dnevnik.

Talijanska financijska policija je s prstima u pekmezu zbog toga uhvatila Hrvata, Albanca, Brazilku i njezinog dečka Talijana iz Calabrije, a pretpostavlja se da je cijenjeni prah bio namijenjen pripadnicima kalabrijske ‘Ndranghete koji su dalje osim na talijanskom tržištu dio tog kolača trebali proturiti i na istok Europe.



Zahvaljujući skeneru koji je detektirao kako 12 kontejnera u kojem su bile pedantno složene palete s crnim granitnim pločama imaju različitu gustoću sadržaja a potom i kilažu, istražitelji su zasukali rukave, pokrenuli akciju ‘Samba 2020’ te u tajnosti krenuli pretraživati kontejnere.

Iako u svojim rukama imaju četiri osobe koje su prve preuzele drogu, pred kriminalistima je dug put kako bi se otkrili i ostali članovi te kuda je sve ta droga trebala stići i tko su kupci, donosi Jutarnji list.

Komentari