VIDEO Detalji velike akcije USKOK-a: Poznata imena uhićenih. Evo za što ih se tereti

Ante Čizmić/ilustracija Cropix

U najnovijoj akciji USKOK-a i PNUSKOK-a nazvanoj Dorina više krim timova istarske policije izvršilo je pretrese kuća i stanova osoba koje se dovodi u vezu sa zlouporabom službenoj položaja i ovlasti ili poticanja na zlouporabu službenog položaja.

Istragom je obuhvaćeno više od 20 osoba s području Vodnjanštine zbog sumnje u nezakonitu legalizaciju građevinskih objekata.

Među uhićenima su nekadašnji je čelnik Ureda državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar, bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić kao i bivši pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav Damir Janko, izvještava Istra24.

Uhićen je i Dragan Štokovac, vlasnik tvrtke Štok d.o.o. iz Peroja koja je registrirana za poslove u građevinarstvu i arhitekturi.



Uhićenju Dore Komparić, bivše voditeljice Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana prisustvovali su reporteri portala Istra 24 koji su je upitali “Osjećate li naivno gospođo Komparić“, na što je ona odgovorila “ćao dečki”.

Privođenju Dore Komparić prethodio je višesatni pregled kuće, tijekom kojeg je oduzeto njeno računalo i par USB-ova, kako piše portal Istra24, prilikom privođenja članovi njezine najuže obitelji bili su pod velikim stresom.

Komentari