Vice Mihanović: Puljak ne ispunjava predizborna obećanja, grad je prljaviji nego ikad, a u upravna tijela postavlja podobne kadrove i donatore svoje stranke

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

U povodu prvih 100 dana nove vlasti u Splitu, predsjednik splitskoga HDZ-a Vice Mihanović rekao je kako gradonačelnik Ivica Puljak ne ispunjava predizborna obećanja, grad je prljaviji nego ikad, a u upravna tijela postavlja podobne kadrove i donatore njegove stranke Centra.

Prema riječima Vice Mihanovića, taj “neuspješni PR” stajao je građane Splita 234 tisuće kuna.

Mihanović je podsjetio kako je Puljak najavljivao veću razinu transparentnosti te da neće biti pogodovanja i imenovanja stranačkih osoba (iz stranke Centra) i donatora te stranke u upravna vijeća i nadzorne odbore gradskih tvrtaka i ustanova.

“U praksi je suprotno. Odlukom gradonačelnika u Upravno vijeće Javne ustanove Športskih objekata dolazi donator Dražen Čular, član i vijećnik stranke Centra Igor Skoko, u Upravno vijeće Javne ustanove Park-šume Marjana dolazi vijećnik iz stranke Centra Srđan Marinić”, istaknuo je Mihanović.


Dodao je kako je višestruki donator stranke Centra Ranko Goić, koji je bio na Puljkovim izbornim listama, imenovan u Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Splita.

“Ako ovo nije nije klasični sukob interesa, ne znam što je”, naglasio je Mihanović.

Komentari