Vice Mihanović kandidat za predsjednika splitskog HDZ-a. Hoće li biti kandidat te stranke za gradonačelnika?

Vice Mihanovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Županijski splitsko-dalmatinski HDZ u četvrtak je priopćio da je Vice Mihanović kandidat za predsjednika gradskoga splitskog HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima, koji su u tom gradu zakazani za 22. studenog ove godine.

Mihanović, koji je ravnatelj splitske Lučke uprave, bit će predstavljeni, kako je najavljeno, na konferenciji za novinare u petak nakon što i službeno preda kandidaturu za predsjednika splitskog HDZ-a.

Na toj će konferenciji za novinare, kako je priopćeno iz županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a, također biti predstavljeni i kandidati za potpredsjednike gradskoga splitskog HDZ-a Stipe Čogelja, Ivica Kusić  i Domagoj Maroević

Mihanovićev kandidatura objavljena je nakon što je prije dva dana dosadašnji predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, koji je tu dužnost obnašao u proteklih osam godina, rekao da se neće ponovno na nju kandidirati na predstojećim unutarstranačkim izborima.



Prema medijskim nagađanjima, Mihanović bi mogao biti i  HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju iduće godine.

Aktualni splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara izjavio je u srijedu da se neće ponovno kandidirati na tu dužnost te da će politički angažman nastaviti kao saborski zastupnik.

“Nakon  liječničkih pregleda obavljenih prošlog tjedna i nakon razgovora s obitelji i konzultacija s liječnicima, odlučio sam se posvetiti bitci za zdravlje i biti više uz obitelj”, rekao je za Hinu Krstulović Opara.

Dodao je kako će nastaviti svoj posao za dobrobit Splita kao saborski zastupnik.

Komentari