Vesna Vučemilović: Bile su mutne rabote protiv moga brata, a on je ostavku dao u afektu

Vesna Vucemilovic, Miroslav Skoro Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović, nekadašnja članica Domovinskog pokreta gostovala je u emisiji Nedjeljom u 2. Nije izravno odgovorila koji je razlog da je njezin brat Miroslav Škoro dao ostavku na mjesto čelnika Domovinskog pokreta, ali je istaknula kako je stranka obilato koristila brend Miroslava Škore.

Vesna Vučemilović je rekla kako iza odlaska Škore stoje “mutne rabote”.

“Moga brata su doveli pred svršen čin i on je tu ostavku dao u afektu. U potpunosti mu vjerujem i smatram da je sve što se dogodilo bilo nepotrebno”, rekla je Vesna Vučemilović.

Na upit je li uzrok ostavke bilo tajno snimanje, odgovorila je kako misli da “nitko nije bio dovoljno glup da radi kazneno djelo”.


“Ali mislim da su neki ljudi imali prevelika očekivanja i premalo strpljenja. Tužno je što je Domovinski pokret najveći gubitnik jer je rejting stranke u slobodnom padu. Susrećem ljude na terenu koji su dvije godine volontirali za stranku i za tu ideju, žao mi je najviše zbog njih što se sve dogodilo na taj način. Bila je to dobra priča i imala je budućnost, mogla je čak postati i druga stranka po snazi na hrvatskoj političkoj sceni, ali to više nije moguće”, istaknula je saborska zastupnica.

Komentirajući medijske špekulacije da je Škoro otišao iz Domovinskog pokreta zbog zloupotrebe stranačke kartice te prodaje velike količine vina stranci na kojoj je dobro zaradio, Vučemilović je rekla kako su to “besramne laži i jedna nova razina političke prljavosti”.

“Sve oko Domovinskog pokreta gradilo se oko imena Miroslava Škore, on je na estradi prisutan više od 30 godina. Koristili smo njegovo ime, prezime pa čak i to vino koje je netko naručio. To je dobro vino koje osvaja nagrade i uzelo se da se dodatno brendira”, zaključila je Vesna Vučemilović za HRT.

Komentari