Vesna Škare Ožbolt objavila popis donatora njezinoj predizbornoj kampanji, te pozvala Filipovića da učini isto

16. svibnja se održavaju lokalni izbori, a izborna kampanja je u punom jeku iako službena kampanja počinje tek kada izborna povjerenstva u 576 jedinica lokalne samouprave utvrde kako su kandidature pravovaljane.

Troškovi lokalnih izbora će nas ukupno stajati ukupno stajati preko 100 milijuna kuna, dok se počinju računati donacije i troškovi promidžbe predizbornih kampanja. Tako je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt objavila popis donora za njezinu gradonačelničku kampanju, te je prozvala Davor Filipovića HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika.

“U posljednje sam vrijeme izložena fabriciranom napadu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika grada Zagreba, Davora Filipovića, koji uporno plasira u javnost priče kako iza mene stoje veliki moćnici i postavlja pitanje tko su moji donatori, tvrdeći da iza mene stoji milijunska kampanja”, rekla je Škare Ožbolt.

Škare Ožbolt tvrdi kako je ‘sustavno ignorirana’ od strane medija, za razliku nekih drugih kandidata poput Filipovića, ili Tomislava Tomaševića, te zbog toga smatra Šakre Ožbolt kako njezine poruke teško dopiru u javnost, pa je zbog toga najavi kampanje sama financirala.



“Svi oni koji prate moju kampanju mogli su primijetiti da sam bila sustavno ignorirana u sredstvima javnih priopćavanja, za razliku od, primjerice, Tomaševića, kojeg se izrazito forsira u medijima ili Filipovića, čiji se svaki biser prikazuje urbi et orbi. Moje poruke teško dopiru preko medija do javnosti i birača. Kako je sve to već puno puta viđeno u političkoj povijesti Hrvatske, i meni svakako predvidljivo, s najavom kampanje sam odlučila krenuti preko jumbo plakata, koje sam platila svojim novcima”, kaže Škare Ožbolt.

“Posebno naglašavam, svojim novcima! To je differentia specifica u odnosu na moje protukandidate, koji se financiraju iz proračuna države i grada Zagreba. U svakom sam slučaju odvažna, jer iza mene ne stoje stranke, ni stranački novac, ni crne blagajne, ni javna poduzeća, a niti strane organizacije. Pa tako sam i svoja, jer ulažem svoj zarađeni novac i nemam mentora”, dodala je.

Škare Ožbolt je pozvala Filipovića da predoči donacije za kampanju, te koliko je svog novca uložio.

facebook

“Pozivam Davora Filipovića da predoči svoje donacije i koliko je osobnog novca uložio u svoju kampanju. U prilogu je popis donacija koje su zabilježene do današnjeg dana, a s objavom donacija nastavit ću i dalje. Za razliku od ostalih kandidata, ja nemam što kriti”, zaključuje Vesna Škare Ožbolt.

 

 

Komentari