VELIKI SPORTSKI DOGAĐAJ U HRVATSKOJ: Poreč izabran za domaćina boksačkog EP-a

oluja.info

Od 11. do 24. ožujka iduće godine u Poreču će se održati Europsko prvenstvo za seniore i seniorke, te seniore U-22.

 

 

 



 

 

Hrvatskom boksačkom savezu ukazana je čast kada je Europska boksačka konfederacija EUBC lani dodijelila Hrvatskoj domaćinstvo EP-a. Hrvatska je među zemljama kandidatima uvjerljivo nadmašila Ukrajinu i Bugarsku, HBS je u glasovanju EUBC-a dobio devet glasova, Ukrajina tri, a Bugarska nijedan.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza je stoga na posljednjoj elektronskoj sjednici odlučio da domaćin EP-a bude Poreč.

 

 

 

Gradovi kandidati za domaćinstvom EP-a bili su i Zadar, Split, Varaždin, te Zagreb, a predsjednik HBS-a Bono Bošnjak obišao je sve potencijalne gradove domaćine i razgovarao s čelnicima lokalnih zajednica i boksačkim djelatnicima u županijskim savezima.

Grad Poreč ponudio je najbolje uvjete, želi još više biti prepoznat kao grad sporta i važna europska destinacija za natjecanja i pripreme sportaša, a dosad se istaknuo odličnom organizacijom velikih međunarodnih priredbi kao što su u 2021. godini bili Europsko prvenstvo u karateu, te Balkansko prvenstvo u karateu i Europski judo kup.

Komentari