Veliki skandal uoči izbora za gradonačelnika u Splitu

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Nakon što je medije dospjela komunikacija kandidata Centra za zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića i kandidata za Gradsko vijeće Luke Baričića, s navodno dvjema djevojkama iz Srbije, od kojih se jedna predstavila kao maloljetna – a tijekom koje su, kako je javio Večernji list – razmjenjivali eksplicitne poruke i slike seksualnog sadržaja, na konferenciji za novinare u Splitu – javnosti su se obratili Ivošević i Baričić te njihov stranački šef Ivica Puljak, koji je najavio prijavu policiji.

Kada je Luka iz Splita preko aplikacije upoznao Aleksandru iz Beograda krenula je, kaže Luka, seksualna napetost. Htio ju je realizirati bliskim kontaktom. No, Aleksandra je dolazak uvjetovala upoznavanjem svoje sestre s Bojanom. I tada kreće zaplet.

– Ja se za svoju intimu nemam namjeru opravdavati, sve što sam ja želio napraviti da se ta napetost realizira bliskim kontakt. Ovdje moram naglasiti da nisam ni u jednom trenutku nudio zaposlenje osobi koja se dopisujem, rekao je Luka Baričić, Centar.

– Jedino što sam ja radio na zamolbu mog prijatelja, nakon dva tjedna nagovaranja, uopće krenuti komunicirati s osobom koju ne poznajem, koja je njega emocionalno uvjetovala da traži moj kontakt da bi uopće ta njegova osoba došla i posjetila ga u Splitu. Ja taj razgovor nisam inicirao ni tražio. Ja sam dva tjedna na taj razgovor nagovaran, sedam puta s njegove strane, a on je još više pritiskan od strane te njegove djevojke o kojoj ja ništa nisam znao, rekao je Bojan Ivošević, kandidat za zamjenika gradonačelnika Splita – Centar.



Za njihovog šefa iza svega stoje politički neprijatelji koji ne biraju sredstva.

– Poručujem tim lopovima, kriminalcima, mafijašima ovom gradu da se ostave ranjivih ljudi, da napadnu mene, da mi ponovno izvade sve što imaju iz moje prošlosti života. Neka mene napadaju, neka ne diraju ranjive skupine i ljude kojima je život težak i bez toga, poručio je Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita – Centar.

S druge strane, oponenti ne skrivaju zgražanje ovakvim načinom komunikacije, a još više pokušajem prebacivanja odgovornosti.

– Moram priznati da mi je bilo mučno čitati, jednostavno truje mi mozak da čitam i razmišljam o tome. Žao mi je što će to skrenuti fokus s puno važnijih stvari o kojima smo trebali pričati u kampanji, rekao je Davor Matijević, kandidat za gradonačelnika Splita – SDP.

– Sve ono što je sinoć objavljeno, detalji, komentari, poruke, dakle nešto što je zapravo grozno, neprihvatljivo, to je miljama daleko od nekakvog sustava vrijednosti za koji se zalažemo, rekao je Zoran Đogaš, kandidat za gradonačelnika Splita – HDZ.

Za Keruma nema dvojbe, sve je izmislio Puljak kako bi pozornost skrenuo sa svoje uloge u smjeni bivše ravnateljice Instituta Ruđer Bošković.

– I sad je ovo krinka Puljka, dobro su mu došla ova dva redikula da bi on sebi zamaglio priču, da to ne ide u javnost, kazao je Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita – HGS.

Reakcija Ivice Puljka, složni su oponenti, nije ni malo primjerena.

– To se sramotne reakcije, rekao sam ako imaju imalo morala, trebali bi se povući iz svega ovoga. Samo trunčica morala dovoljna je za to, smatra Aris Zlodre, kandidat za gradonačelnika Splita – Domovinski pokret.

26. lipnja građani Splita i o ovome će dati svoju ocjenu.

Komentari