VELIKI POŽAR U SPLITU Čule su se eksplozije, u plamenu je nekoliko katova

Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik i proširio se na još jedan stan, a gasi ga 20-tak vatrogasaca, doznaje se u splitskoj policiji i vatrogasnoj postojbi.

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te  Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija.

Prema prvim informacijama gašenje je otežano jer su stanovi smješteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce. U tijeku je gašenje, a stanarima je savjetovano da se ne kreću po stubama zbog velike količine dima.



Prema dosadašnjim informacijama  s terena nema ozlijeđenih osoba. Neslužbeno se pojavila vijest da je ozlijeđena jedna žena na koju je palo staklo, no službeni izvori to nisu potvrdili.

“Policija je ispred zgrade, dok su u zgradi jedino vatrogasci. Mi smo dolje s dovoljnim brojem ljudi ako bude potrebe za akcijom spašavanja”, rekla je Ana Čepić iz splitske policije za Dalmatinski portal.

Prema izjavama stanara čula se eksplozija, a u plamenom buktinjom zahvaćeno je nekoliko katova.

Komentari