Velika Gorica mogla bi biti jedini hrvatski grad čija će dva čelna čovjeka sjediti u Saboru?!

Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, sigurno će ući u Sabor, potvrđeno je iz izvora bliskog vrhu Hrvatske demokratske zajednice. U Saboru će tako sjediti dvojca Velikogoričana jer je mjesto izborio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Obojica su, podsjetimo, članovi HDZ-a.

Krešimir Ačkar je u čitavoj VI. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima ukupno dobio 3050 preferencijalnih glasova i time je postao Velikogoričan s najviše preferencijalnih glasova na prošlim izborima.

Na drugom mjestu te liste je upravo Dražen Barišić, koji ih je dobio 2348. Ačkar je, također, dominirao i ako analiziramo samo Veliku Goricu, u kojoj je dobio 2634 preferencijalnih glasova. Ačkar će u Saboru zamijeniti Davora Božinovića, koji je nosio HDZ-ovu listu u VI. izbornoj jedinici i koji će zadržati mjesto ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika Vlade.

Prema dostupnim informacijama Velika Gorica mogla bi biti jedini hrvatski grad čija će dva čelna čovjeka sjediti u Saboru. Hoće li se to i obistiniti vidjet će se kada se Sabor u srijedu i konačno konstituira, te kada postane poznato tko će sve sjediti u saborskim klupama, piše Gorica.info.



Komentari