Većinom sunčano, diljem Hrvatske i sasvim vedro

U srijedu na istoku unutrašnjosti većinom sunčano, u dosta predjela i sasvim vedro. Bit će i dalje razmjerno vjetrovito, uz umjeren, poslijepodne povremeno i jak istočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 7 °C, a najviša dnevna oko 20 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će dan obilovati suncem i nebeskim plavetnilom, koje će tek rijetko biti prošarano pokojim oblakom. Puhat će umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni i istočni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i Lici također prevladavajuće sunčano, ponegdje na otocima i u Lici uz umjerenu naoblaku. I dalje vjetrovito, uz jaku, podno Velebita i olujnu buru, koja će znatnije slabjeti prema večeri pa će i more poslijepodne biti u smirivanju na malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8 °C u gorju i u unutrašnjosti Istre, a duž obale i na otocima između 10 i 15 °C. Najviša dnevna u Gorskom kotaru i Lici od 14 do 19 °C, a na sjevernom Jadranu između 19 i 23 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije zamjetno oblačnije – bit će umjereno, često i pretežno oblačno. Mjestimice i s kišom, većinom u malim količinama. Nakon umjerene do jake bure u jutarnjim satima ponovno jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 9 u unutrašnjosti do 14 °C ponegdje na otocima, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.



I na jugu Hrvatske prevladavajuće oblačno s mjestimičnom kišom, češće prijepodne. Umjerenu buru i istočnjak ponovno će zamijeniti jugo. More će biti malo do umjereno valovito.”

Do subote većinom suho i toplije. Bura slabi, ali jugo jača

“Malo kiše na krajnjem jugu Hrvatske uz promjenljivu naoblaku može pasti još i u četvrtak, no na ostalom dijelu Jadrana prevladavat će sunčano. Bura će na sjeveru s četvrtkom sasvim oslabjeti. Petak i subota također sunčani. U subotu će zapuhati umjereno jugo s kojim će prema večeri biti više oblaka na sjeveru. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Na kopnu idući dani uglavnom sunčani i postupno sve topliji pa će u nestabilnu subotu ponovno najviša temperatura biti i oko 25 °C, pri čemu su mogući jači razvoji oblaka te poslijepodnevni lokalni pljuskovi.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari