Već dva dana nema traga Karlovčanima ispalima iz čamca

Twitter

Ni drugog dana potrage, 24 sata nakon što su ispali iz svog čamca u nabujalu i mutnu Koranu, nema traga dvojici srednjovječnih Karlovčana, potvrđeno je u nedjelju u Operativno komunikacijskom centru 192.

Jučer je pretraga trajala od podneva pa do mraka, a današnja je počela u 8.30 te devetorica predstavnika HGSS i Javne vatrogasne postrojbe i dvojica policajaca koji ju vode, pretražuju vodu i obale Korane i Kupe u koju se Korana ulijeva.

Do podneva se pretraživala Korana od Turnja gdje se nesreća dogodila do deset kilometara nizvodnih Brođana na Kupi, gdje je jučer pronađen prazan čamac. Od 13 sati pretraga je počela u obratnom smjeru, uzvodno, prema Karlovcu.

Vatrogasni zapovjednik Goran Franković kaže da je potraga otežana zbog visokog vodostaja i izrazitne mutne vode u kojoj je “vidljivost nikakva”, te da je prostor pretrage sve nizvodno od slapa na Turnju. Riječ je o slapu utoka Mrežnice u Koranu koji je, po riječima trećeg muškarca iz čamca, zavrtio i poklopio čamac. On je, nakon što je na slapu ispao, uspio isplivati te je hospitaliziran.



Pročelnik Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Karlovcu Ivica Šlat rekao je Hini da je vidljivost desetak centimetara, te da se i danas ne može roniti, ali da vodostaj rijeke brzo opada, što će olakšati potragu.

Policija je danas izvijestila da se u subotu oko 11.15 sati u Karlovcu, na ušću Mrežnice u Koranu na slapu na Turnju prevrnuo čamac u kojem su se nalazile tri muškarca, od kojih je jedan isplivao na obalu Korane, a dvojici se gubi svaki trag.

Komentari