Vatrogasni zapovjednik o nesreći kod Okučana: Zatekli smo strašne scene!

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Vatrogasni zapovjednik iz Okučana Milan Vučković, koji je sa svojim ljudima među prvima došao na mjesto prevrtanja kamiona s prikolicom u kojoj su bili migranti, opisao je što su zatekli u teškoj nesreći na autocesti A3 u kojoj je poginulo četvero ljudi.

Dok se policijski očevid još provodio, Vučković je opisivao:

Rekli su im da je dvoje djece u kamionu

“Mi smo dobili dojavu od Centra 112 da je došlo do prevrtanja kamiona s prikolicom na autocesti u smjeru Zagreba. Dojava je bila u 3.15, došli smo na mjesto događaja u 3.33.”



“Pošto je dojava bila takva da nitko nije znao da su u tovarnom prostoru osobe, zatekli smo kaotičnu situaciju. Šest ili sedam ljudi je bilo izvan tog vozila, a kad smo prošli s druge strane autoceste, zatekli smo strašne scene, gdje su te role papira bukvalno prepolovile ljude i bilo je jako puno ozlijeđenih”, kazao je.

Vatrogasci su odmah pozvali 112, tražiti dodatne postrojbe kolega iz Nove Gradičke i Novske, kao i, svakako, Hitnu pomoć.

Opisivao je dalje što su zatekli u i oko kamiona:

“Rekli su nam da je dvoje djece u kamionu. Tek nakon sat vremena smo izvukli to dvoje djece koje je bilo pod tim rolama papira. Djeca su živa. Četvero je mrtvih izvučeno na kraju. Što će biti s ostalim teško ozlijeđenima, ne znamo još.”

“Vozač je bio još u kamionu, u kabini, njega smo izvukli prvoga pošto je to bilo najjednostavnije. Bio je pri svijesti, razgovarao je s nama”, rekao je i dodao:

Vozač je rekao da ne zna ima li koga iza

“Rekao je da je nekakav kamion malo skrenuo ispred njega i da je on zbog toga izgubio nadzor nad vozilom. Na policiji je da utvrdi što se dogodilo.”

“Ja sam (mu) postavio pitanje ima li koga u prikolici, on je odgovorio da ne zna, da on nema s tim ništa”, dodao je.

“Po onome što smo mi vidjeli i mogli prebrojati u toj zbrci, u teretnom prostoru je bilo 23 ljudi”, procijenio je na kraju.

Teško ozlijeđeni

“Nakon četiri sata dobili smo prijavu da je došlo do prometne nesreće i da ćemo primiti više ozlijeđenih. Iza pet smo primili četiri teže ozlijeđena sudionka nesreće, mlađe muške osobe. Svi su strani državljani s teškim tjelesnim ozljedama. Dvojica su nakon inicijalne obrade proslijeđeni na operativni tretman, a nad svim se provode mjere obrade i njege, stabilno su. Dvojica su pri svijesti”, rekao je ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice Josip Samardžić, prenosi N1.

U nesreći kod Okučana poginula četiri migranta, dok ih je 19 ozljeđeno

Komentari