Vatrogasci odradili oko 50 hitnih intervencija, nekoliko težih požara u Zagrebu sanirano

Jure Miskovic / CROPIX

Vatrogasci Grada Zagreba obavijestili su da su tijekom jutra imali oko 50 hitnih intervencija zbog potresa koji su pogodili Zagreb u jutro u nedjelju. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti.

“Vatrogasci Grada Zagreba do 10:00 odradili su 50-ak hitnih intervencija. Radi se uglavnom o zatočenim osobama u stanovima,liftovima i slično no imali smo i ozbiljne požare poput onog trafostanice na Bukovcu, težak požar vrlo bitne centrale u Draškovićevoj ulici i požar krovišta u Kozari putevima. Zanimlljivo je da su odmah nakon požara dojavljena dva požara bolnica (Srebrnjak i Petrova) koja su na sreću bila samo od prašine. Dojava o požaru u Katedrali (08:33) također nas je sve uzdrmala ali se i ona pokazala da je od istog uzroka. Na terenu su sve raspoložive snage, molimo građane da se pripaze pri kretanju kroz grad pošto je ogroman broj dimnjaka i krovova oštećeno. Također Vas molimo da ogradite opasne dijelove oko objekata kako nebi došlo do ozljeđivanja.

Vatrogasci su i dalje tu za Vas no primamo na stotine poziva i molimo Vas da ostavite linije hitnih službi za najhitnije situacije.”



TRI POTRESA U ZAGREBU Ima ozlijeđenih. Građani su na ulicama, urušene su zgrade i dio katedrale…

Komentari