Vatavuk odgovorio smjenjenoj pročelnici: Inspekcija će utvrditi je li KBC Sestre milosrdnice leglo kriminala

Zoran Vatavuk

KBC Sestre milosrdnice radi uobičajeno, pacijentima su osigurane sve zdravstvene usluge, a pokrenute inspekcije utvrdit će je li ta bolnica leglo kriminala kako tvrdi bivša predstojnica Zavoda za radiologiju Dijana Zadravec, poručio je u petak v.d. ravnatelja KBC-a Zoran Vatavuk.

Vatavuk ističe da je osigurano pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima na sve tri lokacije KBC-a te dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava.

Nakon što je dosadašnja predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijane Zadravec optužila neke liječnike iz Vinogradske za sudjelovanje u kriminalnim radnjama, v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk u priopćenju ističe da su uz pomoć Ministarstva zdravstva pokrenute kontrole i inspekcijski nadzori dosadašnjeg poslovanja u KBC-u kako bi se utvrdilo pravo stanje stvari.

“Naša zakonska, ali i moralna obveza je utvrditi sve činjenice koje će potvrditi ili opovrgnuti navode dosadašnje predstojnice Dijane Zadravec. Ne možemo bez dokaza samo na temelju glasina nositi stigmu legla kriminala, kako nas se želi prikazati u javnosti”, ističe u priopćenju.



To je, dodaje Vatavuk, ujedno i odgovor na javno izrečene optužbe bivše predstojnice.

Posebno ističe da se svi radni procesi odvijaju uobičajenim tijekom, posvećeni potrebama i interesima pacijenata.

Odlukom ministra zdravstva Vilija Beroša u bolnicu su upućeni zdravstvena inspekcija Ministarstva, a zatražena je kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji trebaju detaljno ispitati dosadašnje poslovanje.

Uz to od Ministarstva financija zatraženo je obavljanje proračunskog nadzora, odnosno kontrola trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika.

“Bitno je to raščistiti radi očuvanja ugleda KBC-a i svih naših zaposlenika, jer samo utvrđivanje istine s kojom ćemo obavijestiti hrvatsku javnost može donijeti potrebni mir našim djelatnicima i sigurnost našim pacijentima“, kaže Vatavuk.

Medije i javnost zamolio je da pričekaju nalaze navedenih inspekcija i nadzora jer će se tek tada moći istupiti s potpunim informacijama.

“Do tada sam zamolio sve naše zaposlenike da se suzdrže od svega što može narušavati radnu atmosferu i nanositi štetu njima i njihovim kolegicama i kolegama, kao i našoj ustanovi kojoj su desetljećima ugled gradile generacije zdravstvenih djelatnika”, poručuje Vatavuk.

Komentari