VARAŽDINSKA BOLNICA NA RUBU ‘Uvjeti u kojima se trenutno radi nadmašuje granice ljudske izdržljivosti’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja

Varaždinska bolnica u kojoj je situacija sve gora zbog velikog broja zaraženih u toj županiji postavila je deset mobilnih kontejnera za obavljanje dijagnostike pacijenata za hitni prijem u bolnicu. 

“Kontejneri su opremljeni sa svime što je potrebno, imaju kisik, grijanje, dovoljan broj sve opreme koja je potrebna za zaštitu pacijenata i osoblja. Koristimo sve svoje resurse na najbolji mogući način i osiguravamo najbolju moguću skrb”, rekla je glavna sestra objedinjenog hitnog prijema Nevenka Ivek, prenosi portal varaždinski.net.hr.

Dodala je da je rad u smjenama povećan, a kapaciteti su došli do krajnjih granica. Prije početka pandemije u jednoj smjeni bilo ih je četvero, a sad ih je sedmero.

“Radimo svoj posao, svi smo profesionalci. Svi smo odabrali svoje zanimanje, ali uvjeti u kojima se trenutno radi i angažman cijelog osoblja nadmašuje granice ljudske izdržljivosti”, poručila je.



Trenutno je u OB Varaždin 185 osoba zaraženih koronavirusom, a od toga je 15 na respiratoru i tri osobe su umrle u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić rekao je da očekuju manji priljev pacijenata, ali rezultate mjera vidjet ćemo tek nakon 10 do 15 dana. “Nažalost, nisu usvojene sve mjere koje smo predlagali, ali nadamo se da će ovaj paket mjera zaustaviti krivulju koja je u uzlaznoj putanji”.

Komentari