Vanđelić: Neću se kandidirati za gradonačelnika, obnova grada Zagreba je prioritet i ništa drugo

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Damir Vanđelić, čelnik Fonda za obnovu Zagreba, neće biti kandidat za gradonačelnika Zagreba na nadolazećim lokalnim izborima kako potvrđuje. 

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo. Ja sam osoba koja drži do svoje riječi. Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova”, rekao je na konferenciji zahvalivši se svima koji su izrazili potporu njegovoj kandidaturi, prenosi N1.

Dodao je kako je sada potrebno zajedništvo i nikakvo razdvajanje.

“O svemu ostalom mislim da nije gentlemanski razgovarati, to se tiče mene i osoba s kojima sam razgovarao. Nakon ove konferencije daljnjih pitanja o kandidaturi neće biti”, poručio je i potvrdio da se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba.



Iz stranke su utorak također demantirali uvjetovanja navodeći kako ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina.

“Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije.

HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima. HDZ će na vrijeme predstaviti svog kandidata i tim za Zagreb”.

Komentari