VAKULINA PROGNOZA Do kraja tjedna južina, povremeno kiša, a od utorka osjetno zahlađenje

U Slavoniji, Baranji i Srijemu kiše će tijekom četvrtka biti malo, ponegdje možda čak i nimalo. No iznadprosječno visoka temperatura za kraj studenoga neće se moći izbjeći. Već ujutro najniža će u većini mjesta biti viša od prosječne najviše poslijepodnevne, kada će, uz povremeno umjeren, uglavnom u gorju i jak jugozapadnjak, biti oko 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo niža, ali također neuobičajeno visoka – već ujutro između 7 i 10 °C! Uz mnogo oblaka povremeno će biti i kiše – češće u noći i ujutro, a manje kasnije, kada bi nekima više mogao smetati umjeren, gdjekad i jak jugozapadni vjetar.

Još vjetrovitije u gorju i na sjevernom Jadranu, uz more stoga umjereno valovito i valovito. Upozoriti valja i na ponegdje obilniju kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka u gorju će biti uglavnom od 7 do 12 °C, a u unutrašnjosti Istre i uz more ujutro 11 do 15 °C, poslijepodne 15 do 18 °C.

U Dalmaciji mjestimice i do 20 °C, a niža od 10 °C samo ujutro ponegdje u unutrašnjosti, osobito na sinjskom području, gdje je u srijedu ujutro izmjereno samo -1 °C. Uz promjenljivu naoblaku te često umjeren i jak jugozapadni vjetar, prema jugu i jugo, bit će i česte kiše, gdjegod i obilnijih pljuskova, osobito u unutrašnjosti.



I na jugu Hrvatske povremena kiša i grmljavina te umjereno do jako jugo pa jugozapadnjak, uz koje će temperatura zraka biti većinom od 15 do 20 °C, piše HRT.

Komentari