Vakula najavio za svih ponešto: Jutarnju maglu, prolazne oblake, mjestimičnu kišu, ali i nešto sunca

Tomislav Kristo / CROPIX

I u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti dosta magle i oblaka, iz kojih nije isključena mogućnost mjestimične vrlo slabe oborine. Uz tiho ili samo slab vjetar najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 6 do 8 °C, a najviša, uz većinom sunčana razdoblja – 15 ili 16 °C.

Prosječne temperature zraka za kraj listopada bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također pretežno oblačno i maglovito vrijeme, s malo, ponegdje možda i nimalo sunčanih sati, te uz mjestimice moguću izmaglicu i rosulju.

I u gorju i unutrašnjosti Istre bit će magle i niskih oblaka, vjerojatno i mjestimice na moru zapadno od Istre. No posvuda će biti i sunčanog vremena, na sjevernom Jadranu čak i pretežno vedrog. Uz većinom slab vjetar more će biti mirno ili malo valovito, a temperatura zraka ujutro od 3 do 5 °C, uz more od 9 do 13 °C, poslijepodne između 19 i 21 °C, u gorju oko 16 °C.

U Dalmaciji još malo toplije te sunčanije nego tijekom četvrtka, ali u unutrašnjosti nakon i dalje većinom maglovitog i svježeg jutra. Samo će mjestimice, osobito prema valovitijem otvorenom moru, puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a ujutro gdjegod uz obalu i bura.



I na jugu Hrvatske većinom sunčano, te mnogima za kraj listopada ugodno toplo, uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar, koji će na otvorenome u noći i ujutro još biti jak, uz more ponegdje i valovito. Temperatura zraka ujutro između 12 i 15 °C, u unutrašnjosti i samo oko 9 °C, a poslijepodne 20 i 21 °C.

Sljedećih dana bez veće promjene, ali ipak…

U subotu će vjerojatno i u većini unutrašnjosti biti toplije, uz mnogobrojne sunčane sate. Od nedjelje opet svježije, pa i znatnije u područjima s dugotrajnom maglom i niskim oblacima, iz kojih je moguća i izmaglica, osobito početkom novoga tjedna u unutrašnjosti Istre i na sjevernom Jadranu, gdje se uz tiho ili samo slab vjetar već u nedjelju znatno povećava vjerojatnost magle i niskih oblaka, kojih će u ponedjeljak biti i južnije. No, uz barem malo Sunčevih zraka temperatura će biti barem oko prosječne za kraj listopada, a ponegdje i osjetno viša u pretežno vedru subotu. Stoga ne treba iznenaditi ako će biti i kupača u mirnom ili samo malo valovitom moru temperature još u mnogim mjestima oko 20 °C, prognozirao je Zoran Vakula za HRT. 

Komentari