Vakula kaže da nas do kraja tjedna čeka još oborina, a na Jadranu i novo jačanje juga, ali sljedeći tjedan…

Zoran Vakula/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

I u petak na Jadranu, posebice južnom, uz promjenjivu naoblaku povremena mjestimična kiša, te ponovno umjereno, ponegdje i jako jugo, pri čemu će temperatura zraka biti većinom od 9 do 14 °C. Niža samo u unutrašnjosti.

I na srednjem Jadranu poslijepodne toplije u većinom umjereno valovitom moru nego izvan njega, ali uz umjereno, mjestimice i jako jugo, te uz oblake, sunce, u mnogim mjestima i povremenu kišu, koja će u ovom dijelu unutrašnjosti Dalmacije uglavnom izostati.

Ni na sjevernom Jadranu kiša neće pasti posvuda, ali moguća je – osobito na otocima i na zapadu Istre. Uz promjenjivu će naoblaku i ponegdje buru, istočnjak i jugo, prema otvorenome i sjeverozadnjak, temperatura zraka ujutro biti od 5 do 9 °C, poslijepodne 9 do 12 °C. U oblačnome gorju – gdje još može pasti malo kiše i snijega – od -2 °C mjestimice ujutro do oko 6 °C poslijepodne u Lici.

Podjednaka, prosječna temperatura za ovaj dio prosinca bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom suho vrijeme, ali oblačno i maglovito, uz malu vjerojatnost kratkotrajnog provirivanja sunca i nebeskog plavetnila, koje možda nakratko vide i neki u Slavoniji, Baranji i Srijemu, gdje će temperatura zraka biti uglavnom od 0 do 6 °C.



U subotu još bez znatnije promjene pa…

Ni u subotu još nema znatnije promjene vremena pa i dalje u unutrašnjosti valja računati na povremene slabe oborine, pri čemu je moguća i kiša i snijeg, uglavnom u gorju. Podjednako i početkom nedjelje, tijekom koje će se razvedravati, što će biti uvod u stabilnije dane, u kojima će u većini krajeva biti barem malo sunčanog vremena. No, valja upozoriti na jutarnje “minuse” i čestu maglu, ponegdje i dugotrajnu, koja će u nekim nizinama onemogućiti porast temperature vidljiv u gorju.

I na Jadranu od nedjelje blagi porast temperature zraka, uz sve više sunčana vremena, te većinom uz buru, ponegdje i s olujnim udarima, ali u subotu još promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te uz još povremenu kišu, osobito na srednjem i južnom Jadranu.

Komentari