Vakula kaže da će se nastaviti prohladno i tmurno vrijeme, ali da za vikend stiže promjena

Tomislav Kristo / CROPIX

I u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno i maglovito, uz mogućnost rosulje, a poslijepodne i mjestimičnog djelomičnog razvedravanja, pri čemu će temperatura zraka biti uglavnom od 0 do 5 °C. Toplije u većinom sunčanom gorju.

I u gorje središnje Hrvatske se može otići po “porciju” mnogima željenog D vitamina i više temperature nego u nizinama, gdje će se nastaviti prohladno i tmurno vrijeme, mnogima depresivno, uz samo malu vjerojatnost poslijepodnevnog ukazivanja sunca i nebeskog plavetnila.

Vedrina i sunce između oblaka, gdjegod i magle, vidjet će se na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj. No, mjestimice je moguća i izmaglica i rosulja. Vjetar uglavnom slab, a temperatura zraka uz more ujutro najniža od 6 do 11 °C, poslijepodne najviša oko 14 °C, kao i u unutrašnjosti Istre, gdje će ujutro još biti “minusa”. U gorju temperatura raznolika, ovisna o magli i oblacima, uz koje može cijeli dan ostati i samo oko 0 °C.

U Dalmaciji sunčanije, uz poslijepodnevnu temperaturu primjerenu dobu godine, ali u unutrašnjosti ujutro i dalje hladno, uz maglu. Vjetar slab pa će more biti mirno ili malo valovito.



Podjednako stabilno i na jugu Hrvatske, koje će i u petak biti naše područje s najviše sunčanih sati, te uz temperaturu zraka čak malo višu od prosječne za kraj studenoga.

Za vikend promjena!

Za vikend slijedi promjena, u unutrašnjosti najprije uz čestu kišu, od hladnije i vjetrovitije nedjelje povremeno ponegdje i snijeg, osobito u Gorskome kotaru i Lici, gdje je i najveća vjerojatnost tanjeg snježnog pokrivača. No, u sjevernim je krajevima moguće i djelomično razvedravanje, koje će pridonijeti jutarnjim temperaturnim “minusima”, osobito u ponedjeljak.

I na Jadranu danju sve hladnije, ali za vikend još uz jugo razmjerno topla jutra, posebice u nedjelju na jugu. Pritom u subotu kiša češća na sjevernom dijelu, a u nedjelju na južnom, dok će se na sjevernom razvedravati uz jaku i olujnu buru, koja će tijekom vjerojatno najsunčanijeg ponedjeljka, puhati uzduž cijeloga Jadrana, prognozirao je Zoran Vakula za HRT. 

Komentari