Vagić: Cijepljeno je ko 93,94% liječnika i oko 62,6% sestara i pomoćnog osoblja

Davor Vagić/Emica Elvedji/PIXSELL

Ravnatelj zagrebačke bolnice Sestre Milosrdnice Davor Vagić, komentirao je uvođenje obaveznih covid potvrda.

“Pozdravljam tu odluku jer će to našim pacijentima dati sigurnost da je ondje minimalni ili nepostojeći rizik od zaraze. Time pokazujemo odgovornost zdravstvenog sustava”, rekao je Davor Vagić i dodao:

“Čim smo dobili odluku Stožera, počeli smo pripreme za provođenje. Glavne sestre znaju sve djelatnike i oni već sad gledaju tko ima covid potvrdu, da u ponedjeljak što prije dođu na radna mjesta. Ovo ne smije otežati naš posao, pružanje zdravstvene skrbi.”

Objašnjava kako će provoditi provjere, odnosno testiranja.



“Bit će dvije medicinske sestre i jedan administrator. Jedna sestra će gledati covid potvrde, druga će obaviti bris ako treba, a administrator sve to treba uvesti, da ubrzamo proces. Tim želimo postići da nema velikih redova i problema”, rekao je Vagić u N1 Studiju uživo.

Vagić vjeruje da će to i nekim pacijentima “olakšati život”:

“Za naše pacijente će to biti dobro jer će dobiti sigurnost. Nekima će se olakšati jer uz covid potvrde za neke zahvate neće trebati bris. Siguran sam da će se to brzo pokazati kao dobra mjera i mudra odluka.”

‘Otkad je najavljeno uvođenje potvrda, povećan je interes za cijepljenjem’

Na pitanje koliko je osoblja cijepljeno, odnosno ima covid potvrde, Vagić kaže:

“Imamo oko 3.900 djelatnika i njih 600 ili 700 treba testirati, ali ne odmah u istom trenutku jer ne dolaze svi u iste smjene. Cijepljeno je ko 93,94% liječnika i oko 62,6% sestara i pomoćnog osoblja. Otkad je najavljeno uvođenje potvrda, povećan je interes za cijepljenjem pa se više od 150 djelatnika cijepilo.”

Govoreći o obaveznom cijepljenju ponavlja da su covid potvrde odlično rješenje te da smatra da će potvrde i dio necijepljenih nagnati da promijene odluku.

“Cijepljenje je jedini način da završimo pandemiju, to je jedan od većih dosega medicine”, naglasio je.

Međutim, ni s testovima ne bi trebalo biti problema jer je Vinogradska bolnica to organizirala na svojim punktovima: “Kad dođu na posao, napravi se brzi test koji je za 15 minuta gotov i osoba s potvrdom ide na radno mjesto.”

Komentari