Škoro: Jedini sigurni koalicijski partner Domovinskom pokretu bit će – hrvatski narod

Matija Djanjesic / CROPIX

Dva mjeseca nakon predsjedničkih izbora Miroslav Škoro odlučio se na osnivanje političkog pokreta. Najavio je osnivanje pokreta koji će okupljati sve koji žele drugačije odnose u Hrvatskoj. U subotu 29. veljače u hotelu Panorama u Zagrebu započeo je s predstavljanjem svog političkog pokreta. Ovako je započeo svoj govor:

“Treba li ovoj našoj napaćenoj, prevarenoj, osiromašenoj domovini još jedna politička stranka? Razmislio sam dobro o svemu i evo nas danas ovdje. Treba nam zajedništvo. jedino zajedno možemo napraviti promjene, ovo nije zemlja koju su sanjali naši preci ni zemlja koju žele naša djeca. Ovo nije zemlja koju je sanjao Staračević. Nastali smo na muci i suzama naših branitelja.

Želim svima nama reći da ne očekujete od mene klasični politčki govor pun političkih obećanja. Mi stranku osnivamo zatp šzto moramo, a ne zato što želimo. Mi stranu osnivamo 29. veljače kako bi od samog početka pokazali da smo drugačiji. Postojeći zakon ne dopušta da idemo na izbore bez stranke. Stoga osnivamo politički pokret pod imenom Domovinski pokret Miroslava Škore.

Smatramo da je vladavina prava jedan od triju najvažnijih stupova svakog demokratskog društva. Instrumenti kojima se služimo za borbu protiv korupcije nisu adekvatni. Najlošije smo rangirani po tome, ili bolje rečeno, u tome smo najbolji.



Vlast postoji da služi narodu, a ne obrnuto. Naši političari to često zaboravljaju. Trenutno vlast u Hrvatskoj uzrokuje više problema nego što ih rješava.

Treba smanjiti parafiskalne namte i terete i pritome rasteretiti gospodarstvo. Ja, kao poduzetnik, kada to plaćam uvijek se pitam kome to plaćam. Država mora napraviti registar imovine. Sela su sve praznija, a zemlja sve zapuštenija. hrvatska može i mora bolje upravljati svojim šumama i vodama. Jadransko more je naš važan resur i ne vidim razlog ne proglasiti ga demokratksim resursom.

Demografska revitalizacija strateško je pitanje u našoj državi. Vlada mora potaknuti mlade ljude da ostanu i osnuju obitelj u Hrvatskoj. Hrvatska mora ukloniti sve prepreke onima koji se žele vratiti.

Temelje naše vanjske politike mora biti zastupanje naših vlastitih interesa. Moramo sačuvati i dobre odnose s našim prijateljima. Zatsupat ćemo suverenističku politiku koja će sačuvati hrvatske interese.

Hrvatska država nastala je na Domovinskom ratu pa ćemo posebnu brigu voditi o našim braniteljima. Zalagat ćemo se za dostupnost arhivske građe i tražit ćemo rasvjetljavanje svih zločina, a posebice onih komunističkih.

Svi oni koju su me podržali na predsjedničkim izborima su dobro došli i s njima već pregovaramo. Nama nisu najvažnije fotelje, liste i privilegije. Važne su nam vrijednosti i žlja da se sačuvamo svoj ugled. Sve ćemo komunicirati javno. Danas započinje novo poglavlje u hrvatskoj politici. Jedini sigurni koalicijski partner Domovinskom pokretu bit će – hrvatski narod.

Danas smo napravili mali napor dolaskom na ovu skupštinu, ali veliku stvar u političkom životu u Hrvatskoj.”

Uživo – osnivanje Domovinskog pokreta ??

Gepostet von Miroslav Škoro am Samstag, 29. Februar 2020

Komentari