Uživajte u današnjem sunčanom vremenu jer u nedjelju ponovno stiže jaka promjena i novo zahlađenje

Ilustracija Foto: Pixabay

U Hrvatskoj će u subotu prevladavati pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje je moguća magla i niski oblaci.

Poslijepodne sa zapada postupno će doći do porasta naoblake, a navečer i u noći na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima te uz granicu sa Slovenijom mjestimično će biti kiše, a na moru lokalno i pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar će puhati uglavnom slab, poslijepodne mjestimice umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jugo.



Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 19 i 24 Celzijeva stupnja.

Od nedjelje kišovito, razmjerno vjetrovito i svježe

“U nedjelju u unutrašnjosti sa zapada jače nablačenje s kišom, pogotovo u gorskim predjelima i obilnijom. Uz sjeveroistočni i sjeverni vjetar će zahladiti, a u najvišem gorju moguće su i snježne pahulje. U prvim danima novog tjedna pretežno oblačno, povremeno s kišom, najčešće u istočnoj Hrvatskoj, te i dalje svježe, uz umjeren sjeverni vjetar.

Do kraja vikenda će oblaci s kišom i grmljavinom zahvatiti cijeli Jadran, a obilne oborine će biti osobito na sjevernom dijelu. U ponedjeljak će obilnije kiše biti na jugu, dok će na sjeveru prestati uz djelomično razvedravanje. U utorak najmanje kiše. U nedjelju umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu će okrenuti na buru uz pad temperature. Zatim će se jaka bura i osvježenje postupno proširi duž cijele obale.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari